Vegaaniset munkit

Suussa sulavat munkit Vappuun, juhliin, brunssille tai ihan muuten vaan! Vegaaniset munkit sopivat monelle ja maistuvat liiankin herkulliselta!

Valmistus:

Lämmitä maitojuoma kädenlämpöiseksi ja liota joukkoon hiiva. Lisää sokeri, suola, vaniljasokeri ja kardemumma. Sekoita joukkoon noin puolet jauhoista ja huoneenlämpöinen Natruli’ levite. Lisää loput jauhoista pikkuhiljaa, kunnes taikina ei enää tartu käsiin.

Kohota kaksinkertaiseksi liinan alla (n. 1h).

Vaivaa taikina uudestaan ja muotoile munkeiksi. Kohota uudestaan samalla kun lämmität öljyä.

Kuumenna öljy kattilassa 180-asteiseksi. Noin 4 cm öljyä riittää eli 1-2 litraa kattilan koosta riippuen. Tarkista onko öljy tarpeeksi kuumaa tiputtamalla pieni pala taikinaa öljyyn. Jos se ruskistuu kauniin väriseksi minuutissa voit alkaa paistamaan munkkeja! Nosta munkit esimerkiksi reikäkauhalla tai lastalla taikinaan varovasti.

Kun munkki on kauniin kultainen molemmilta puolilta, nosta se talouspaperin päälle. Sokeroi munkit kun ne ovat vielä lämpimiä.

Nauti!