Vegaaninen juustokakku karamellikastikkeella ja karamellimurulla

Vegaanisen juustokakun täyte tehdään cashewpähkinöistä ja hyydytetään agar agarilla. Lopputuloksena suussasulava vegekakku, jota maistuu useampikin pala.

Valmistus

Laita cashewpähkinät likoamaan veteen leipomista edeltävänä päivänä.

Karamellimuru

Sulata sokeri pannulla kullanruskeaksi ja ota pois liedeltä. Sekoita joukksoon NATURLI’ Vegan Block -vegaanista voita ja murskattua sormisuolaa. Sekoita kunnolla kunnes kaikki suola on liuennut. Lisää joukkoon kolme ruokalusikallista kookosmaitopurkin pääliosan jähmettynyttä rasvaista kookosmaitoa. Sekoita hyvin, kaada laakealle astialle ja anna kovettua. Murenna kovettunut karamelli muruiksi.

Pohja

Sulata NATURLI’ Organic Vegan Block -vegaanista voita mikrossa tai kattilassa. Hienonna saksanpähkinät karkeaksi jauhoksi tehosekoittimessa tai muovipussissa kaulimen avulla. Sekoita vegaaninen voi, saksanpähkinäjauhe ja kookosjauhe keskenään tasaiseksi massaksi. Pingota 20 cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja painele pohjamassa vuokaan. Koveta jääkaapissa.

Täyte

Valuta cashewpähkinät siivilässä. Sekoita 5 rkl kasvipohjaista kermaa ja agar agar keskenään hyvin. Kiehauta pienessä kattilassa loput kermasta, kookosmaito, muscovadosiirappi ja kookosöljy. Lisää agar agaria sisältävä kerma joukkoon ja sekoita kunnolla vispilällä. Anna jäähtyä ja sekoita tehosekoittimessa valutettujen cashewpähkinöiden kanssa tasaiseksi massaksi. Kaada vuokaan ja laita se peitettynä jääkaappiin jähmettymään noin neljäksi tunniksi.

Karamellikastike

Kiehauta sokeri ja vesi kattilassa kunnes vesi kiehuu pois ja sokerin väri muuttuu kullanruskeaksi. Vähennä lämpöä ja sekoita vispilän avulla joukkoon kasvipohjainen kerma. Varo polttamasta kastiketta. Lisää lopuksi NATURLI’ Organic Spreadable -vegaanilevitettä ja suolaa. Anna jäähtyä.

 

Tarjoile vegaaninen juustokakku karamellikastikkeen ja karamellimurun kanssa.