Vegaaninen bostonkakku korvapuustit

Tässä reseptissä espressokuorrutetut korvapuustit paistetaan bostonkakun muotoon. Voit paistaa vegaaniset korvapuustit myös yksittäin, mutta tarkista tällöin paistoaika ja -lämpötila.

Valmistus

Lämmitä kauramaito kädenlämpöiseksi (+37 C). Murenna hiiva maitoon ja sekoita kunnes hiiva on liuennut. Lisää loput aineet ja vaivaa taikinaksi yleiskoneessa noin 12-15 minuuttia kunnes taikinaan muodostuu hyvä sitko. Taikina saa jäädä löysäksi. Peitä kulho keittiöliinalla tai muovilla ja anna taikinan nousta tunti.

Valmista korvapuustien täyte sekoittamalla kulhossa vegaaninen voi, ruokosokeri ja kaneli tasaiseksi massaksi.

Kauli taikinasta jauhojen avulla noin 40 X 50 cm suuruinen levy. Levitä kanelitäyte levyn päälle ja kääri 50 cm rullaksi. Leikkaa rullasta 12 kappaletta noin 4 cm levyisiä korvapuusteja. Asettele korvapuustit kakkuvuokaan ja anna nousta 30 minuuttia.

Paista 200 C asteessa 12-15 minuuttia. Kun pulla on saanut kullanruskean värin, peitä se foliolla ja paista vielä 15 minuuttia.

Valmista kuorrute sekoittamalla tomusokeri ja espresso keskenään. Kaada kuorrute jäähtyneiden korvapuustien päälle